page_banner1

warta

420 (budaya ganja)

420, 4:20, atanapi 4/20 (dibaca opat-dua puluh) nyaéta slang budaya ganja pikeun ganja sareng konsumsi hashish, khususna ngaroko sakitar jam 16:20, sareng ogé ngarujuk kana perayaan berorientasi ganja anu lumangsung unggal taun dina April. 20 (nu 4/20 dina formulir AS).Di lokasi di Amérika Serikat dimana ganja sah, dispensari ganja sering nawiskeun diskon pikeun produkna dina 20 April.

Pikeun ngagungkeun 4/20, CannabizHiagh ogé bakal masihan anjeun kado anu beunghar dina dinten ieu, lebetkeun halaman wéb kami www.cannabizhigh.com pikeun ngahubungi kami pikeun kéngingkeun barang gratis.

图片1

Asal-usul

Dina 1971, lima siswa SMA di San Rafael, California, ngagunakeun istilah "4:20" dina sambungan kalawan rencana pikeun neangan hiji pamotongan ganja ditinggalkeun, dumasar kana peta harta karun dijieun ku grower.Nyebat dirina salaku Waldos, sabab tempat nongkrong anu khas "mangrupikeun témbok di luar sakola", lima murid — Steve Capper, Dave Reddix, Jeffrey Noel, Larry Schwartz, sareng Mark Gravich — nunjuk patung Louis Pasteur dina dasarna. San Rafael High School salaku tempat pasamoan maranéhanana, jeung 16:20 salaku waktu pasamoan maranéhanana.The Waldos disebut rencana ieu kalawan frase "4:20 Louis".Saatos sababaraha usaha anu gagal pikeun mendakan pamotongan, grup éta pamustunganana nyindekkeun frasana janten "4:20", anu pamustunganana mekar janten kecap kode anu dianggo ku rumaja pikeun ngarujuk kana konsumsi ganja.

Steven Hager of High Times ngapopulérkeun carita Waldos.Kahiji High Times nyebut 4:20 roko jeung 4/20 libur mucunghul dina bulan Méi 1991, sarta sambungan ka Waldos mucunghul dina bulan Désémber 1998. Hager attributed panyebaran awal frase ka bersyukur Dead pengikut-sanggeus "Waldo" Reddix. janten roadie pikeun bassis Grateful Dead, Phil Lesh-sareng nyauran jam 4:20 sonten janten waktos anu ditarima sacara sosial pikeun ngonsumsi ganja.

Poé internasional pikeun protés sareng acara anu aya hubunganana sareng ganja

20 April parantos janten liburan counterculture internasional, dimana jalma-jalma ngumpul pikeun ngagungkeun sareng ngonsumsi ganja.Seueur acara sapertos kitu gaduh sipat politik pikeun aranjeunna, nyokong liberalisasi sareng legalisasi ganja.Vivian McPeak, pangadeg Seattle's Hempfest nyatakeun yén 4/20 nyaéta "satengah perayaan sareng satengah panggero pikeun aksi".Paul Birch nyebatna gerakan global sareng nunjukkeun yén teu tiasa ngeureunkeun kajadian sapertos kieu.

Dina poé éta loba pamaké ganja protés dina hal nu henteu patuh sipil ku ngumpul di publik pikeun ngaroko di 4:20 pm.

Nalika ganja terus didekriminalisasi sareng dilegalkeun di sakumna dunya, Steve DeAngelo, aktivis ganja sareng pangadeg Pusat Kaséhatan Harbourside California, nyatakeun yén "sanaos padamelan aktivis urang parantos réngsé, 420 morphs tina pernyataan nurani ka perayaan ditampa, a perayaan meunangna, hajatan sambungan endah urang jeung tutuwuhan ieu" na yén manéhna nyangka yén "eta bakal salawasna pantes hajatan".

Di Amérika Kalér

Panyambutan Amérika Kalér parantos dilaksanakeun di seueur lokasi, kalebet:

• New York City: Washington Square Park di Manhattan

• Boston: Boston umum

• San Fransisco: "Hippie Hill" dina Golden Gate Park deukeut Haight-Ashbury

• Santa Cruz: Porter College jukut di University of California, Santa Cruz

• Vancouver: Galeri Seni Vancouver jeung Panonpoé Tilelep Beach antara 2016 jeung 2019.

• Montréal: tugu Gunung Royal

• Denver: Civic Center Park

• Ottawa: Parlemén Hill jeung Mayor urang Hill Park

• Edmonton: The Alberta Legislatif Gedong

• batu gede: kampus Universitas Colorado batu gede

• Toronto: Nathan Phillips Square jeung Yonge-Dundas Square

• Berkeley: kampus Universitas California, Berkeley on Peringatan Glade kalér Doe Peringatan Perpustakaan.

• Mexico City: Sénat Méksiko dina slogan Planton 420.

• Ann Arbor: Hash Bash

Di Australia

Upacara-upacara Australia parantos dilaksanakeun di seueur lokasi, salami mangtaun-taun, kalebet:

• "Saha Urang Nyiksa?"- Kota Sydney: Martin Place, NSW (2019)

• 420 piknik 2019 - Melbourne, VIC

• "Saha Urang Nyiksa?"– Sydney, NSW (2018)

• "Saha Urang Nyiksa?"- Kota Sydney: Kings Cross, NSW (2017)

Di tempat séjén

Acara ogé parantos dilaksanakeun di Hyde Park di London sareng Dunedin, Selandia Baru, di Universitas Otago.

Di Ljubljana, Slovénia, organisasi mahasiswa Universitas Ljubljana parantos ngalaksanakeun sababaraha protés taunan bertema ganja anu nyumbang kana perdebatan ngeunaan status ganja di Slovénia sareng usulan panerapan anu salajengna dina taun 2018 ku cara ngumpulkeun réspon ti sababaraha partai politik di Slovénia sareng rangking aranjeunna. sasuai.

Di Siprus Kalér, dipikawanoh pikeun hukum ubar ketat tur Intoleransi kana konsumsi ganja, acara 420 munggaran dilaksanakeun di ibukota Lefkoşa di 2015. Dina April 20, 2017, sakelompok leutik démonstran ngalaksanakeun hiji acara deukeut gedong parlemén jeung dijieun. pernyataan umum, nungtut legalisasi penjualan, konsumsi, sareng produksi ganja sareng peraturan nagara.


waktos pos: Apr-19-2022

Kirim pesen anjeun ka kami:

Tulis pesen anjeun di dieu sareng kirimkeun ka kami